حسین عابددوست*
استادیار گروه گرافیک، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه گیلان، رشت، ایران ، habeddost@guilan.ac.ir
تحقیق حاضر در پی پاسخ به این پرسش است که نشانه‌های تصویری و نوشتاری در پوسترهای سردارسلیمانی چه مفاهیمی را در بر‌می‌گیرند و نقش آنها در بیان فرهنگ مقاومت و شهادت چیست. هدف تحقیق شناسایی مفاهیم نشانه‌های تصویری و نوشتاری در پوسترهای سردار سلیمانی و آشنایی با تأثیر پوسترها در شناساندن ارزش‌های وجودی ایشان به جامعه و نیز بیان فرهنگ مقاومت و شهادت است. روش تحقیق توصیفی تحلیلی است. نتایج تحقیق نشان می‌دهد اصلی‌ترین مفاهیم پوسترها و بیلبوردهای شهید سلیمانی، ارزش‌هایی مانند ولایتمداری، مقاومت، زندگی‌جاوید و عروج، قدرت و امنیت است. ویژگی‌های شخصیتی حاج قاسم سلیمانی، اندوه مردم در غم از دست دادن ایشان، حاج قاسم چهره بین‌المللی مقاومت، رسیدن به قدس شریف و انتقام از دیگر مفاهیم این آثار است. در این آثار چهره شهید سلیمانی، به عنوان نشانه برتر، نقش کلیدی در انتقال معنا دارد و نشانه‌های نوشتاری پوسترها و بیلبوردها، انتقال دهنده پیام رهبر انقلاب پس از شهادت ایشان است که ارتباط معنایی با عناصر تصویری در پوسترها دارد.
واژه‌های کلیدی: پوسترها و بیلبوردهای حاج قاسم سلیمانی، نشانه‌های تصویری و نوشتاری، مقاومت و شهادت.

Abeddoust H. Analysis of the Relationship between Written and Visual Signs on Billboards and Posters of Sardar Soleimani and Its Effect in Carrying the Culture of Resistance and Martyrdom. Scientific Quarterly Journal of Islamic Revolution Studies 2020; 17 (61) :177-200

عابددوست حسین. تحلیل رابطه نشانه‌های نوشتاری و تصویری در بیلبوردها و پوسترهای سردارسلیمانی و تأثیر آن در انتقال فرهنگ مقاومت و شهادت. فصلنامه علمی مطالعات انقلاب اسلامی. 1399; 17 (61) :177-200