1- استادیار گروه الهیات دانشگاه مازندران و مدرس گروه معارف اسلامی ، h.khodadi@umz.ac.ir 2- دانشآموخته دکتری علوم سیاسی دانشگاه تهران (نویسنده مسئول).
چکیده: (1934 مشاهده)
مقاله حاضر به مطالعه کارویژه توزیعی نظام سیاسی پهلوی در ایجاد نارضایتی عمومی و شکلگیری وضعیت انقلابی در ایران اختصاص دارد. کارویژهای که با توزیع ارزشها و منابع کمیاب در سطح جامعه مرتبط است. در این مقاله برای گردآوری دادهها از روش اسنادی و منابع کتابخانهای استفاده شده است و برای تحلیل آنها، روش تحلیل کیفی بهکار رفته است. از نظر ماهیت، این پژوهش از نوع توصیفی ـ تاریخی است. فرضیه و یافتههای پژوهش مقاله عبارت است از: «الگوی توزیع منابع و ارزشها رژیم در سه حوزه اقتصادی، سیاسی و منزلت اجتماعی، سبب توزیع نامتوازن، نابرابر و ناعادلانه منابع و ارزشها در سطح جامعه ایران شده و بالتبع آن تأثیری عظیم بر ایجاد شکاف بهرهمندی و نارضایتی و درنهایت منجر به خیزش گروهها، اقشار و طبقاتِ محروم، حاشیهای و سرکوب شده علیه الگوی توزیعی نظام سیاسی پهلوی و وقوع انقلاب اسلامی ایران شد.
Khodadi H, Rabiei Kohandani M. Distribution Policies of the Pahlavi Regime and
the Formation of the Revolutionary Situation in Iran:
A Marginal Uprising Against the Center. Scientific Quarterly Journal of Islamic Revolution Studies 2021; 18 (64) :163-182 URL: http://enghelab.maaref.ac.ir/article-1-1990-fa.html
خدادی حسن، ربیعی کهندانی محمد. سیاستهای توزیعی رژیم پهلوی و شکلگیری وضعیت انقلابی در ایران:
خیزش حاشیه علیه مرکز. فصلنامه علمی مطالعات انقلاب اسلامی. 1400; 18 (64) :163-182