نقش گروه‌های تکفیری ـ تروریستی سوریه و عراق در تأمین امنیت اسرائیل
مجتبی عبدخدائی* 1، زینب تبریزی2
1- دانشگاه علامه طباطبایی ، abdcourse@gmail.com
2- دانشگاه علامه طباطبایی

سؤال اصلی این است که چگونه گروه‌های تکفیری ـ تروریستی نظیر «داعش» و «جبهه النصره» در خدمت منافع و تأمین امنیت اسرائیل عمل می‌کنند؟ نتیجه مقاله حاضر نشان می‌دهد که اقدامات گروه‌های تکفیری ـ تروریستی که در حال حاضر یکی از عوامل مهم بی‌ثباتی در منطقه تلقی می‌شوند، عملاً در راستای منافع و تأمین امنیت اسرائیل است. گروه‌های تکفیری ـ تروریستی نظیر «داعش» یا «دولت اسلامی عراق و شام» و «جبهه النصره» در عراق و سوریه به نحوی عمل می‌کنند که هدف اسرائیل در منطقه، یعنی تأمین امنیت و منابع راهبردی آن برآورده می‌شود. اقدامات تکفیری ـ تروریستی این گروه‌ها زمینه تداوم حضور ایالات متحده در خاورمیانه را فراهم می‌کند و این به معنای تأمین امنیت اسرائیل خواهد بود؛ زیرا از زمان تشکیل اسرائیل تاکنون جلب حمایت و طرفداری قدرت‌های بزرگ، یک ستون دائمی راهبرد اسرائیل بوده است و با حضور امریکا در منطقه امکان تحقق این راهبرد تسهیل خواهد شد. دوم اینکه اقدامات گروه‌های تکفیری ـ تروریستی سبب خواهد شد که کشورهای افراطی و مخالف اسرائیل در لاک دفاعی فرو رفته و مشغول به مقابله با بحران‌های داخلی گردند. در نتیجه، توانایی آنها در مقابل اسرائیل افول می‌کند که نتیجه آن تغییر معادلات منطقه قدرت به نفع اسرائیل خواهد بود.

واژه‌های کلیدی: گروه‌های تکفیری ـ تروریستی، داعش، جبهه النصره، اسرائیل، عراق، سوریه، ایالات متحده
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران

Abdekhoda'ee M, Tabrizi Z. The Role of Takfiri Terrorist Groups of Syria and Iraq in Providing Security for Israel. Scientific Quarterly Journal of Islamic Revolution Studies 2015; 12 (41) :149-168

عبدخدائی مجتبی، تبریزی زینب. نقش گروه‌های تکفیری ـ تروریستی سوریه و عراق در تأمین امنیت اسرائیل. فصلنامه علمی مطالعات انقلاب اسلامی. 1394; 12 (41) :149-168