سید بهاء الدین تقوی* 1، ابوذر رفیعی قهساره2، علی باقری دولت‌آبادی3
1- دانش‌آموخته کارشناسی ارشد علوم سیاسی، دانشگاه یاسوج، یاسوج. ، seyedbahaaldintaqavi@gmail.com
2- استادیار گروه علوم سیاسی، دانشگاه یاسوج، یاسوج.
3- دانشیار گروه علوم سیاسی، دانشگاه یاسوج، یاسوج
نظام آموزشی ایران تلاش دارد آگاهی سیاسی دانشآموزان را درخصوص انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و ... را افزایش دهد. سؤالی که مطرح می‌گردد این است که میزان آگاهی سیاسی دانش‌آموزان مقطع متوسطه شهر یاسوج درخصوص دفاع مقدس چقدر است؟ و چه ارتباطی بین آگاهی سیاسی و متغیرهای جنس، طبقه اجتماعی و میزان تحصیلات وجود دارد؟ روش پژوهش، روش کمّی با استفاده از شیوه گردآوری اطلاعات به صورت پرسشنامه است. نمونه پژوهش شامل 445 دانش‌آموز مقطع متوسطه دوم شهر یاسوج در بازه زمانی مهر 1400 تا مهر 1401 می‌باشد که به صورت نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای و بر اساس فرمول کوکران انتخاب گردیدند. تأیید روایی صوری پرسشنامه توسط اساتید علوم سیاسی و علوم اجتماعی صورت‌گرفت و برای سنجش پایایی آن یک مطالعه پیش‌آهنگ انجام شد. یافته‌های پژوهش نشان دادند به‌طورکلی نمره آگاهی سیاسی همه دانش‌آموزان از میانگین کمتر است. همچنین آگاهی سیاسی دانش‌آموزان نسبت به چهره‌ها و شخصیت‌های سیاسی بیشترین میانگین را در بین ابعاد چهارگانه متغیر آگاهی سیاسی داشت.
واژه‌های کلیدی: آگاهی سیاسی، دانش‌آموزان، یاسوج، دفاع مقدس، مقطع متوسطه.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: انقلاب اسلامی (بعد از پیروزی انقلاب اسلامی)

Taghavi S B. A Survey of Political Awareness Regarding Holy Defense: Case Study of Yasouj’s High School Students. Scientific Quarterly Journal of Islamic Revolution Studies 2023; 20 (73) :7-28

تقوی سید بهاء الدین، رفیعی قهساره ابوذر، باقری دولت‌آبادی علی. بررسی میزان آگاهی سیاسی درباره دفاع مقدس: نمونه موردی دانش‌آموزان مقطع متوسطه دوم شهر یاسوج. فصلنامه علمی مطالعات انقلاب اسلامی. 1402; 20 (73) :7-28

Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4642