راهبردهای فقه سیاسی برای حفظ و استمرار جوامع شیعی(از دیدگاه امام خمینی(ره))
احمد رهدار1، محمدصابر صادقی*2
1- استادیار و مدیر گروه گروه علوم سیاسی، دانشگاه باقرالعلوم(ع)، قم.
2- دانشجوی دکتری فقه سیاسی، گرایش روابط بین‌الملل، دانشگاه باقرالعلوم(ع)، قم. ، m.s.sadegh65@gmail.com
مسئله حفظ و استمرار جوامع شیعی همواره به عنوان یک دغدغه نزد ائمه علیهم السلام و زعمای شیعه مطرح بوده است؛ پژوهش حاضر با هدف کشف «راهبردهای فقه سیاسی برای حفظ و استمرار جوامع شیعی» از دیدگاه امام خمینی ره به روش توصیفی ـ تحلیلی و مطالعات کتابخانه ای، پژوهشی نو به شمار می­آید؛ الگوی حکومت مستنبط از منهج فقهی امام خمینی ره که برآمده از تجربه عملی و تراث علمی جامعه شیعه در طول قرون متمادی بوده است، به الگویی جهت حفظ و استمرار جامعه شیعه بدل شد؛ ایشان در سایه ضرورت تشکیل حکومت اسلامی ـ مبتنی بر نظریه ولایت فقیه به عنوان کلان ایده محافظت کننده و استمرار بخش جامعه شیعه ـ به طراحی راهبردهای متنوعی از جمله قیام برای تشکیل حکومت دینی، تحول در اجتهاد، تقنین هویت و نظام سازی روی آوردند و الگوی الهام بخش برای حفظ و استمرار دیگر جوامع شیعی را معرفی نمودند.
واژه‌های کلیدی: امام خمینی، راهبرد، فقه سیاسی، جامعه شیعه، حفظ و استمرار
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اندیشه سیاسی امام خمینی(ره)

Strategies of Political Jurisprudence for the Protection and Duration of Shiite Societies (from the Point of View of Imam Khomeini (R)). Scientific Quarterly Journal of Islamic Revolution Studies 2022; 19 (68) :7-24

رهدار احمد، صادقی محمدصابر. راهبردهای فقه سیاسی برای حفظ و استمرار جوامع شیعی(از دیدگاه امام خمینی(ره)). فصلنامه علمی مطالعات انقلاب اسلامی. 1401; 19 (68) :7-24