ارکان جهت‌ساز در نظام برنامه‌ریزی کشور براساس گفتمان ولایت‌فقیه
1- دانشجوی دکتری آینده پژوهی دانشگاه عالی دفاع ملی تهران ، saeedifar@yahoo.com
2- استاد و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران
3- استادیار گروه علوم اجتماعی دانشگاه گیلان
نظام برنامه‌ریزی کشور، باید ملهم از ارزش‌ها، ارکان و عناصر برنامه‌ریزی و در نتیجه جهت‌دهنده و هدایت‌گر مسیر حرکت جامعه باشد. هدف پژوهش، تبیین مانی و ارکان نظام برنامه‌ریزی کشور است که برمبنای گفتمان ولایت فقیه ـ اندیشه‌های حضرت امام خمینی+ و مقام معظم رهبری ـ و در سه سطح اهداف ـ ارزش‌ها، دکترین و سیاست‌ها صورت پذیرفته است. در انجام مطالعه، از روش مطالعات اسنادی و کتابخانه‌ای و سپس مراجعه به متخصصان استفاده شد. به کمک تحلیل محتوای کیفی کلیه بیانات امام خمینی+ و مقام معظم رهبری در خصوص نظام برنامه‌ریزی و توسعه و پیشرفت کشور، تجزیه و تحلیل شد و سپس با مراجعه به متخصصان، الگوی استخراج شده، مورد ارزیابی و اعتبارسنجی قرار گرفت. براساس نتایج تحقیق، مهم‌ترین ارکان جهت‌ساز نظام برنامه‌ریزی کشور در سه بعد اهداف، دکترین و سیاست‌ها تبیین و پیشنهادات اصلاح نظام برنامه‌ریزی کشور ارائه گردید.
واژه‌های کلیدی: نظام برنامه‌ریزی، توسعه و پیشرفت، عناصر برنامه‌ریزی، گفتمان ولایت‌فقیه، ارکان جهت‌ساز
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اندیشه سیاسی مقام معظم رهبری

Guiding pillars of the planning system based of Velayat-e-Faqih’s discourse. Scientific Quarterly Journal of Islamic Revolution Studies 2021; 18 (66) :121-144

سعیدی غلامرضا، نوبخت حقیقی محمدباقر، معصومی راد رضا. ارکان جهت‌ساز در نظام برنامه‌ریزی کشور براساس گفتمان ولایت‌فقیه. فصلنامه علمی مطالعات انقلاب اسلامی. 1400; 18 (66) :121-144