تأثیر بحران سوریه بر امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران
هادی ابراهیمی کیاپی* 1، سیده زینب تقوی
1- ، ebrahimih56@yahoo.com
علی‌رغم گذشت چندین سال از بحران سوریه، از وضعیت پیچیده حاکم بر این کشور، نه‌تنها کاسته نشده، بلکه باعث تحلیل قدرت تأثیرگذاری این کشور در مناسبات منطقه‌ای شده و با تشدید آن بر امنیت کشورهای منطقه‌ای هم‌پیمان خود تأثیر بسزایی گذاشته است. فرضیه این پژوهش با استفاده از روش توصیفی ـ تحلیلی و از منظر رئالیسم تدافعی، این است که نقش‌آفرینی ایران در بحران سوریه و شکست داعش موجب حفظ موقعیت راهبردی و افزایش نفوذ منطقه‌ای، مقابله با گروه‌های شبه دولتی مخالف ایران در منطقه، حفظ محور مقاومت و شکل‌گیری الگوی همکاری بین ایران و روسیه شده که امنیت و نفوذ ایران را در منطقه افزایش داده است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که ایران سعی دارد با نفوذ بیشتر در منطقه و بهره‌گیری از سیاست اتحاد با روسیه، نخست امنیت ملی خویش و پس از آن، منافع ملی خود را تأمین نماید.
واژه‌های کلیدی: بحران سوریه، امنیت ملی، جمهوری اسلامی، رئالیسم تدافعی، موازنه تهدید.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران

ابراهیمی کیاپی هادی، تقوی سیده زینب. تأثیر بحران سوریه بر امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران. فصلنامه علمی مطالعات انقلاب اسلامی. 1398; 16 (56) :47-58