سنجش کمی و کیفی مفهوم جمهوری و دموکراسی در اندیشه سیاسی امام خمینی+
مرتضی شیرودی* 1، جلال حسینی
1- ، dshirody@yahoo.com
چکیده:   (1950 مشاهده)
جمهوری و دموکراسی، دو واژه‌ای است که از قرن پنجم قبل از میلاد تاکنون به معنای حکومت مردمی به کار رفته و از قرن 16 میلادی بر آن تأکید ویژه و گسترده‌تری در غرب صورت گرفته است. امام خمینی+ نیز برای تبیین نظام حکومتی مورد نظر خود، قبل و بعد از انقلاب، آن دو را به کار برده است. اینکه، جمهوری و دموکراسی در اندیشه سیاسی امام خمینی+ از چه معنایی در کمیت و کیفیت برخوردار است، پرسشی است که این مقاله در پی پاسخ به آن است. به نظر می‌رسد امام خمینی+ واژه جمهوری را بیشتر از دموکراسی و به مفهوم نقش تعیین‌کننده مردم در حکومت با الگوی حکومتی مورد نظر خود یعنی ولایت فقیه نزدیک‌تر دیده‌اند. نشان دادن ظرفیت اسلام با مقتضیات زمان و مکان و هویدا کردن سازگاری جمهوری اسلامی (مردم سالاری دینی) با واژه جمهوری و کمتر با دموکراسی از یافته‌های مقاله حاضر است.
واژه‌های کلیدی: جمهوری، دموکراسی، مردم سالاری دینی، ولایت فقیه و امام خمینی+.

Shiroudi M, Husseini J. Quantitative and Qualitative Evaluation of the Concepts of Republic and Democracy in Imam Khomeini's Political Thought. Scientific Quarterly Journal of Islamic Revolution Studies 2014; 11 (37) :63-82

شیرودی مرتضی، حسینی جلال. سنجش کمی و کیفی مفهوم جمهوری و دموکراسی در اندیشه سیاسی امام خمینی+ . فصلنامه علمی مطالعات انقلاب اسلامی. 1393; 11 (37) :63-82