انقلاب اسلامی و هویت سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران
سید شمس‌الدین صادقی*
، sadeghi118@yahoo.com
هویت، ارزش‌ها و هنجارها از اصلی‌ترین عناصر سازنده منافع کشورها در عرصه سیاست خارجی و مناسبات بین‌المللی هستند و هر گونه تغییر در آن می‌تواند به تغییر در اولویت‌بندی منافع و نوع رویکرد و جهت‌گیری سیاست خارجی بینجامد. به نظر می‌رسد که سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران نیز که ریشه در ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی دارد، مستثنی از این قاعده کلی نباشد و علی‌رغم تغییر در دولت‌ها، این عناصر هویتی همچنان «تداوم» یافته و «تغییری» در بنیادهای آن ایجاد نگردیده است. با توجه به این مهم، این پژوهش تلاش می‌نماید تا ضمن شناخت مبانی هویتی و هستی‌شناسی سیاست خارجی ایران، مُدعای تبیینی خود را با بهره‌گیری از «روش مقایسه‌ای» در سه دوره مشخص حیات سیاست خارجی ایران یعنی: 1. دوران نوسازی اقتصادی، 2. دوران اصلاح‌طلبی و 3. دوران اصول‌گرایی به اثبات برساند.

واژه‌های کلیدی: انقلاب اسلامی، هویت، ایران، سیاست خارجی.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران

Sadeqi S S U. Islamic Revolution and the Identity of Islamic Republic of Iran's Foreign Policy . Scientific Quarterly Journal of Islamic Revolution Studies 2014; 11 (38) :25-46

صادقی سید شمس‌الدین. انقلاب اسلامی و هویت سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران. فصلنامه علمی مطالعات انقلاب اسلامی. 1393; 11 (38) :25-46