تأثیر ساختار سیاسی جدید عراق بر نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی
1- دانشگاه بوعلی سینا ، mjharaty@yahoo.com
2- دانشگاه پیام نور
3- دانشگاه بوعلی سینا

با سقوط صدام در سال 2003 م  و شکل‌گیری ساختار جدید سیاسی در عراق، فرصت‌هایی در اختیار جمهوری اسلامی قرار گرفت تا در میان توده‌های مردم و به‌خصوص شیعیان نفوذ کند و به نفع آرمان‌های انقلاب در مسائل منطقه، به چانه‌زنی بپردازد. با توجه به این وضعیت، مقاله حاضر در تلاش است تا چگونگی تأثیر تحولات جدید عراق بر افزایش قدرت و نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی ایران را تبیین نماید و به این سؤال اساسی پاسخ دهد که ساختار سیاسی جدید عراق، چه تأثیری بر نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران گذاشته است؟ نتیجه پژوهش نشان می‌دهد که با سقوط صدام و ژئوپلیتیکی شدن تشیع، جایگاه جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی به‌ویژه از دیدگاه سیاسی، اجتماعی، رسانه‌ای و فرهنگی در منطقه ارتقا یافته و جمهوری اسلامی توانسته است اثرگذاری و نقش‌آفرینی بهتری نسبت به گذشته داشته باشد.

واژه‌های کلیدی: انقلاب اسلامی، تحولات عراق، جمهوری اسلامی ایران، نفوذ منطقه‌ای، شیعه.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران

Harati M, Solaymani R, Ebadi A. The Effect of Iraq`s New Political Structure on Regional influence of IRI. Scientific Quarterly Journal of Islamic Revolution Studies 2016; 13 (46) :145-162

هراتی محمدجواد، سلیمانی رضا، عبادی عبدالواحد. تأثیر ساختار سیاسی جدید عراق بر نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی. فصلنامه علمی مطالعات انقلاب اسلامی. 1395; 13 (46) :145-162

Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4642