انقلاب اسلامی و صورت‌بندی گفتمان‌های قدرت در نظام بین‌الملل
سید جلال دهقانی فیرزآبادی* 1، علیرضا اسماعیلی مازگر2
1- دانشگاه علامه طباطبایی ، jdehghani20@yahoo.com
2- دانشگاه علامه طباطبایی

وقوع انقلاب اسلامی، یکی از نقاط عطف در تاریخ روابط بین‌الملل بوده است. انقلاب اسلامی با طرح «اسلام سیاسی»، گفتمانِ قدرت خود را مفصل‌بندی نموده و با حضور میدانی خود، صورت‌بندی گفتمان‌های قدرت در سطوح منطقه‌ای و بین‌المللی را متأثر ساخته است. مقاله حاضر می‌کوشد به این پرسش پاسخ دهد که در فضای رقابت و منازعه در دو سطح مذکور، صورت‌بندی گفتمان‌های قدرت تحت تاثیر حضور میدانی گفتمان اسلام سیاسی، چگونه متحول شده است؟ با بررسی دقیق فضای تخاصم و تنازع گفتمان‌های قدرت در نظام بین‌الملل و زیرسیستم غرب آسیا با مبدائیت زمانی وقوع انقلاب اسلامی در ایران و با بکارگیری ابزار تحلیل گفتمان، می‌توان خط سیر تصاعدی گفتمان اسلام سیاسی را در هندسه‌ قدرت جهانی ترسیم و تبیین نمود. غیریت‌سازی اسلام سیاسی با هر دو گفتمان هژمون نظام بین‌الملل یعنی کمونیسم و لیبرالیسم و به تبع آن با خرده‌گفتمان‌های وابسته‌ منطقه‌ غرب آسیا، موجبات افول و سقوط شماری از خرده‌گفتمان‌های وابسته‌ منطقه‌ غرب آسیا را فراهم نموده است.

واژه‌های کلیدی: انقلاب اسلامی، نظام بین‌الملل، گفتمان‌های قدرت، اسلام سیاسی.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران

Dehqaani Firouzabadi S J, Esmaeili Mazgar A. Islamic Revolution and Formalization of Power Discourses in international system. Scientific Quarterly Journal of Islamic Revolution Studies 2016; 13 (46) :101-124

دهقانی فیرزآبادی سید جلال، اسماعیلی مازگر علیرضا. انقلاب اسلامی و صورت‌بندی گفتمان‌های قدرت در نظام بین‌الملل. فصلنامه علمی مطالعات انقلاب اسلامی. 1395; 13 (46) :101-124

Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4642