تأثیر مبانی کلامی امام خمینی+ بر تکوین خرده‌گفتمان گرافیک انقلاب
مهدی محمدزاده* 1، محمد خزائی ، زهرا باقرزاده آتش‌چی
1- ، m.mohammadzadeh@tabriziau.ac.ir
در دوران پهلوی چندین گفتمان و خرده‌گفتمان به‌طور همزمان در حوزه تجسمی ایران حاکم بود که یکی از آنها خرده‌گفتمان گرافیک انقلاب می‌باشد. این خرده‌گفتمانِ انتقادی، حول دال مرکزی امام خمینی+ شکل گرفت و با طرد رقبای خود توانست آرام‌آرام صورت‌بندی و با پیروزی انقلاب اسلامی به گفتمان مسلط جامعه ایران تبدیل شود. مسئله اصلی پژوهش حاضر، بررسی تأثیر مبانی کلامی امام خمینی+ در تکوین این خرده‌گفتمان است. از این‌رو، جستار حاضر در پی پاسخ به این پرسش است که خرده‌گفتمان گرافیک انقلاب اسلامی چگونه براساس اندیشه‌های امام خمینی+ شکل گرفت؟ روش کلی این پژوهش، تحلیلی تاریخی است که با استفاده از روش تحلیل کیفی، نظریه گفتمان و منابع کتابخانه‌ای انجام شده است. یافته‌های پژوهش حاکی از آن است که امام خمینی+، به عنوان دال مرکزی خرده‌گفتمان انقلاب اسلامی موجب مفصل‌بندی مفاهیمی در اطراف خود شد که این مفاهیم موجب صورت‌بندی یک خرده‌گفتمان در حوزه گرافیک ایران گشت.
واژه‌های کلیدی: مبانی کلامی، امام خمینی، خرده گفتمان، گرافیک، انقلاب اسلامی.

Mohammadzadeh M, Khazaei M, Bagherzadeh Atashchi Z. The Impact of Imam Khomeini's Theological Foundations on the Development of the Sub- Discourse of the Islamic Revolution. Scientific Quarterly Journal of Islamic Revolution Studies 2021; 17 (62) :183-206

محمدزاده مهدی، خزائی محمد، باقرزاده آتش‌چی زهرا. تأثیر مبانی کلامی امام خمینی+ بر تکوین خرده‌گفتمان گرافیک انقلاب. فصلنامه علمی مطالعات انقلاب اسلامی. 1399; 17 (62) :183-206