انقلاب اسلامی و بیداری اسلامی (تأثیرگذاری و نمونه‌ها)
مرتضی شیرودی*
امروزه، گروه‌های اسلامی، از فعال‌‌ترین جریان‏های سیاسی جهان به شمار می‌روند. این گروه‌ها معتقدند جهان و جهانی شدن ارتباط تنگاتنگی با مذهب دارد. ازاین‌رو، اهمیت و نفوذ فزاینده‏ اندیشه‏ها و نهادهای مذهبی آشکارا در سراسر جهان دیده می‌شود، به‌گونه‌ای‌که سال 1992م. را سال بیداری اسلامی ‏خوانده‌اند، درحالی‌که در 1964م. غربی‌ها و شرقی‌ها اعتقاد داشتند اسلام در برابر تجددگرایی یا مدرنیزاسیون کاملاً بی‌دفاع است. همچنین در سال 1979م. دولت امریکا بیداری اسلامی را از عوامل نابودی جهان خواند و فعالان مسلمان به‌عنوان رزمندگان شرکت‌کننده در جنگی معرفی شدند که به اعتقاد سایروس ونس، وزیر خارجه وقت امریکا، در صورت وقوع، احتمالاً می‏تواند منافع امریکا را به شدت به خطر اندازد. وی از این جنگ، با عنوان جنگ اسلام و غرب نام می‌برد. رهبران اتحاد جماهیر شوروی سابق نیز هیچ‌گاه ترس خویش را از بیداری اسلامی انقلابی و خطرات آن برای کشورشان کتمان نکردند. کارشناسان غرب و شرق، این همه سخن گفتن از بیداری اسلامی را ناشی از وقوع و استمرار پدیده انقلاب اسلامی می‌دانند.
واژه‌های کلیدی: انقلاب اسلامی، بیداری اسلامی، امام خمینی&، ایران، جهان اسلام، مسلمانان، جنبش‌های اسلامی.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران

شیرودی مرتضی. انقلاب اسلامی و بیداری اسلامی (تأثیرگذاری و نمونه‌ها). فصلنامه علمی مطالعات انقلاب اسلامی. 1388; 5 (16) :73-105

Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4642