تبیین مبانی هستی‌شناسانه دیپلماسی در اسلام و بازخوانی اصول برآمده از آن
علی شیرازی*
اسـتادیار دانشـکده حقـوق و علـوم سیـاسی دانشـگاه شـیراز ، alishirazi@ut.ac.ir
پژوهش حاضر کنکاشی نظری است که می‌کوشد با ارائه معیارهایی هستی‌شناسانه، ضمن تبیین مفهومی اصول و جداسازی آن از مبانی، فروع، قواعد و الگوهای جزئی عملی، امکان قضاوت علمی درباره جایگاه و نسبت مفاهیم با یکدیگر را فراهم سازد. سپس آنچه را که در آثار موجودِ این حوزه از آنها به‌عنوان «اصول دیپلماسی اسلامی» یادشده است، بر اساس مبانی هستی‌شناختی ارائه شده نقد و از نو بازخوانی نماید. برای نیل به این هدف، بنیان‌های سه‌گانه اندیشه سیاسی توحیدی و دیپلماسی اسلامی ارائه و هفت گزاره کلیدی به‌عنوان اصول برآمده از آنها و سایر موارد به‌عنوان فروع و قواعدی که در پرتو گزاره اصلی حیات می‌یابند، ذیل اصولْ مورد شناسایی قرار گرفته‌اند. همچنین تلاش شده است در قالب روش کیفی و برمبنای اصولِ روش تحقیق نظری، چگونگی مفصل‌بندی دال‌های شناور دیپلماسی اسلامی در منظومه اندیشه سیاسی اسلام آشکار و با ترسیم نمودار پایانی، برآیندی از دستاوردهای تحقیق ارائه گردد.
واژه‌های کلیدی: هستی‌شناسی اسلامی، مبانی دیپلماسی در اسلام، اصول دیپلماسی در اسلام.

Shirazi A. Explaining the Ontological Foundations of an Islamic Diplomacy and Re-Reading the Principles Thereof. Scientific Quarterly Journal of Islamic Revolution Studies 2020; 17 (61) :91-110

شیرازی علی. تبیین مبانی هستی‌شناسانه دیپلماسی در اسلام و بازخوانی اصول برآمده از آن. فصلنامه علمی مطالعات انقلاب اسلامی. 1399; 17 (61) :91-110

Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4642