موانع گسترش انقلاب اسلامی در نیجریه
محمود علیپورگرجی* 1، حدیث قائد رحمتی2
1- استاد‌یار گروه علوم سیاسی دانشگاه آیت الله العظمی بروجردی. (نویسنده مسئول) ، alipour_mg558@yahoo.com
2- دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه آیت‌الله العظمی بروجردی.
انقلاب اسلامی ایران به عنوان مبدأ پخش، آموزه‌های جدیدی در اختیار مسلمانان نیجریه قرار داده است؛ به گونه‌ای که جامعه شیعی، مراکز علمی و دینی آن پس از پیروزی انقلاب اسلامی فعال شده است. اما انتشار انقلاب اسلامی و گسترش تشیع با موانع عدیده‌ای روبرو است؛ که در این پژوهش براساس نظریه پخش هاگراستراند مورد مداقه قرار گرفته است. موانع پخش، عواملی هستند که مانع از سرایت یک پدیده از مبدأ پخش به مقصد پخش می‌شوند؛ و مانع صدور انقلاب اسلامی محسوب می‌گردند. این پژوهش، با روش توصیفی ـ تحلیلی به این پرسش پاسخ می‌دهد که انتشار انقلاب اسلامی در نیجریه با چه موانعی روبه‌رو است؟ ایده و فرضیه محوری تحقیق حاضر بر آن است که گروه‌های افراطی نیجریه، ارتش نیجریه، دولت عربستان و بازیگران فرامنطقه‌ای (غرب به ویژه امریکا) از موانع انتشار انقلاب اسلامی در نیجریه محسوب می‌شوند.
واژه‌های کلیدی: نیجریه، پخش، انقلاب، گروه های افراطی، بوکوحرام، عربستان

Alipour Gorji M, Ghaed Rahmati H. The Obstacles against the Spread of the Islamic Revolution in Nigeria. Scientific Quarterly Journal of Islamic Revolution Studies 2020; 17 (61) :221-236

علیپورگرجی محمود، قائد رحمتی حدیث. موانع گسترش انقلاب اسلامی در نیجریه. فصلنامه علمی مطالعات انقلاب اسلامی. 1399; 17 (61) :221-236