مطالعه تطبیقی نظریه جک گلدستون با انقلاب اسلامی ایران و تحولات سیاسی یمن
بهزاد قاسمی* 1، محمد بختیاری
1- ، ghasemi.b@ihu.ac.ir
نظریه جک گلدستون[1] به‌عنوان تئوری نسل چهارم انقلاب‏ها، در انقلاب اسلامی ایران و تحولات سیاسی یمن مورد مطالعه واقع شده است. نظریه مذکور انقلاب اسلامی را علت تولد نسل چهارم نظریه انقلاب‏ها می‏داند. رهبری، آرمان و ایدئولوژی، فرهنگ و باورها و شبکه ارتباطی و شخصیت‏ها از شالوده و اساس این نظریه است؛ که از این رهیافت استخراج شده است. براساس یافته‏ها و نتایج مقاله به نظر می‏رسد مدل نظری گلدستون به علت عبور از عوامل تاریخ طبیعی، عمومی و ساختاری در نتیجه تکامل نظریه‏ها از یک‌سو، و از سوی دیگر توجه به زمینه‏های معنوی، شبکه مردمی و حضور رهبری را از عوامل و بسترهای شکل‏گیری انقلاب و رخداد سیاسی مهم قلمداد می‏کند. مصادیق و نمونه‏های عینی بررسی شده در کشور ایران و یمن، این فرضیه را تأیید می‏کند.

[1]. Jack Goldstone.
واژه‌های کلیدی: انقلاب اسلامی ایران، تحولات سیاسی یمن، گلدستون، رهبری، ایدئولوژی.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اندیشه سیاسی امام خمینی(ره)

Ghasemi B, Bakhtiari M. A Comparative Study of Jack Goldstone's Theory with the Islamic Revolution of Iran and the Political Developments of Yemen. Scientific Quarterly Journal of Islamic Revolution Studies 2020; 17 (60) :201-222

قاسمی بهزاد، بختیاری محمد. مطالعه تطبیقی نظریه جک گلدستون با انقلاب اسلامی ایران و تحولات سیاسی یمن. فصلنامه علمی مطالعات انقلاب اسلامی. 1399; 17 (60) :201-222