اندیشه صلح در منظومه فکری آیت الله خامنه ای
مهدی جعفری پناه* 1، یوسف خانمحمدی
1- ، m.jafaripanah25@yahoo.com
صلح و همزیستی مسالمت‌آمیز میان ملت‌ها و دولت‌ها ضرورتی انکارناپذیر، در راستای حفظ بقای انسان و مطابق با آموزه‌های اسلامی است. ارزش ذاتی مفهوم صلح در منظومه فکری آیت‌الله خامنه ای زمانی درک می شود که منتج به عدالت، امنیت، حفظ کرامت انسان و اخلاق گردد. مسئله پژوهش حاضر این است که اندیشه صلح مطلوب در منظومه فکری آیت‌الله خامنه‌ای دارای چه ویژگی‌هایی است که منتج به صلح عادلانه می‌گردد؟ مدعای مقاله آن است که صلح و همزیستی مسالمت‌آمیز در اندیشه سیاسی آیت‌الله خامنه‌ای اصالت داشته و مبنا و ریشه فکری آن، به آموزه‌های اسلامی بر‌می‌گردد و بر مؤلفه‌هایی مانند صلح ساختاری، نگاه غایی به صلح، اجرای عدالت و تاکتیکی پنداشتن مقوله «نرمش قهرمانانه» استوار است. در این مقاله سعی شده است با به کارگیری روش تحلیل محتوا مفهوم صلح و مضافات آنان که منتج به صلح عادلانه می‌گردد، پرداخته شود.
واژه‌های کلیدی: صلح، اسلام، جمهوری اسلامی ایران، آیت الله خامنه ای، صلح عادلانه.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اندیشه سیاسی امام خمینی(ره)

Jafaripanah M, Khanmohammadi Y. The Idea of Peace in Ayatollah Khamenei's System of Thought. Scientific Quarterly Journal of Islamic Revolution Studies 2020; 17 (60) :53-70

جعفری پناه مهدی، خانمحمدی یوسف. اندیشه صلح در منظومه فکری آیت الله خامنه ای. فصلنامه علمی مطالعات انقلاب اسلامی. 1399; 17 (60) :53-70