قلمرو اختیارات حاکم اسلامی از منظرآیت‌الله خویی&
1- استاد دانشگاه امام صادق (ع) ، nlakzaee@gmail.com
2- عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم
3- عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان
فقه سیاسی شیعه تاکنون مراحل مختلفی را گذرانده است، به گونه‌ای که می‌توان ادعا کرد از غیبت امام زمان# تا عصر صفویه، «گزاره سیاسی» و از آن زمان تا انقلاب اسلامی، «تئوری سیاسی» و در آخرین مرحله خود، «نظام سیاسی» را تولید کرده است. مقاله حاضر درصدد است بر اساس مبنای نظارت فقیه، آرا و اندیشههای سیاسی آیت‌الله خویی& در باب قلمرو اختیارات حاکم اسلامی را با روش توصیفی ـ تحلیلی داده‌ها بررسی نماید. ازجمله نتایج و یافته‌های تحقیق، می‌توان به این مطلب اشاره داشت که افزون بر بیان قلمرو اختیارات فقیه در عصر غیبت در اندیشه آیت‌الله خویی&، تکلیف حکومت، سرنوشت حکومت و سیاست را نیز تبیین کرد. ایشان با استفاده از عام بودن مفهوم «حسبِ»، تصدّی فقیه را بر امور نظامی و لشکری (فرماندهی کل قوا) اثبات می‌کند.
واژه‌های کلیدی: فقه سیاسی، تقیه، امور حسبی، حاکم اسلامی، آیت الله خوئی.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: انقلاب اسلامی (بعد از پیروزی انقلاب اسلامی)

Lakzai N, Rahdar A, Khosravi A A, Mirkhalili S J. The Domain of Islamic Ruler's Authority As viewed by Ayatollah Khoei. Scientific Quarterly Journal of Islamic Revolution Studies 2019; 16 (58) :155-174

لک‌زایی نجف، رهدار احمد، خسروی احمدعلی، میرخلیلی سیدجواد. قلمرو اختیارات حاکم اسلامی از منظرآیت‌الله خویی&. فصلنامه علمی مطالعات انقلاب اسلامی. 1398; 16 (58) :155-174

Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4642