شناسایی مؤلفه های اقتصاد مقاومتی با رویکرد دلفی فازی
1- دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی
2- عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی ، e.sadeh@yahoo.com
3- عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی
این مقاله درصدد است به این سؤال پاسخ دهد که مؤلفههای اقتصادی مقاومتی در صنعت ایران خودرو در اندیشه سیاسی و اقتصادی مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) و قرآن کریم با تکنیک دلفی فازی کدامند؟ در این پژوهش از تکنیک دلفی فازی به عنوان یکی از فنون تحلیل علمی برای دستیابی به اتفاق نظر میان اعضای پنل که از خبرگاناند برای تعیین مؤلفهها و ابعاد اقتصاد مقاومتی صنعت خودروسازی انقلاب اسلامی ایران بکار برده شده است. با توجه به سؤال تحقیق، در اندیشه اقتصاد مقاومتی رهبر معظم انقلاب 10 مؤلفه عمده در اقتصاد مقاومتی ذکر نمودند که عبارتند از: مدیریت جهادی، اقتصاد پیشرو، تأمین نیازهای مشتریان، اقتصاد درونزا، تقویت نیروی انسانی و دانش و فناوری، برونگرا بودن، فرصتساز بودن و توانمندسازی کارکنان، جهاد اقتصادی و سیاستگذاری فرهنگی؛ نتایج نشان داد، با توجه به مؤلفههای مذکور، اقتصاد درونزا به عنوان مهمترین بُعد با مؤلفههای: استقلال؛ خودکفایی و فعلیت بخشیدن به ظرفیتهای داخلی شناخته شد.
واژه‌های کلیدی: اقتصاد مقاومتی، مقام معظم رهبری، صنعت ایران خودرو، منطق فازی، تکنیک دلفی فازی.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: انقلاب اسلامی (بعد از پیروزی انقلاب اسلامی)

Feizi A, Sadeh E, Amini Sabeq Z, Ehtesham Rathi R. Identifying the Components of the Resistance Economy with the Delphi Fuzzy Approach. Scientific Quarterly Journal of Islamic Revolution Studies 2019; 16 (58) :175-200

فیضی عمّار، ساده احسان، امینی سابق زین العابدین، احتشام راثی رضا. شناسایی مؤلفه های اقتصاد مقاومتی با رویکرد دلفی فازی. فصلنامه علمی مطالعات انقلاب اسلامی. 1398; 16 (58) :175-200