بررسی و نقد رهیافت هستی‌شناختی به دموکراسی و امکان‌پذیر نبودن مردم‌سالاری دینی
مهدی ابوطالبی*
، abotaleby@gmail.com
مؤلف در این نوشتار به تبیین رهیافت هستی‌شناختی به دموکراسی بر اساس دو اصل مهم آن، یعنی اصل خودآیینی یا خودمختاری و اصل گفتگو پرداخته است و نشان داده که افراد شاخص در این رویکرد با ردّ جمع بین دین و دموکراسی، قائل به عدم امکان مردم‌سالاری دینی هستند. با توجه به این نظریه، مؤلف به نقد مبانی انسان‌شناختی و معرفت‌شناختی این نظریه پرداخته و سپس با نقد اصول حاکم بر آن، نشان داده است که بر خلاف نظریه مذکور، حتی با تعاریف و دیدگاه‌های غربی نیز می‌توان دین را با مردم سالاری جمع کرد و به نظریه مردم‌سالاری دینی معتقد شد.
واژه‌های کلیدی: دموکراسی، مردم‌سالاری دینی، رهیافت هستی‌شناختی، خودآیینی، اصل گفتگو، انسان، عقل.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اندیشه سیاسی امام خمینی(ره)

Abu-Talebi M. Analysis and Criticism of Epistemological Approach to Democracy and Impossibility of Religious Democracy. Scientific Quarterly Journal of Islamic Revolution Studies 2012; 9 (29) :189-212

ابوطالبی مهدی. بررسی و نقد رهیافت هستی‌شناختی به دموکراسی و امکان‌پذیر نبودن مردم‌سالاری دینی. فصلنامه علمی مطالعات انقلاب اسلامی. 1391; 9 (29) :189-212