شیخ فضل‌الله نوری در تاریخ‌نگاری غرب‌گرایان و غربیان با نگاهی به شخصیت ایشان
عیسی مولوی وردنجانی*
دانشگاه معارف اسلامی ، molavi131@gmail.com
یکی از سیاست‌های استعمار برای به استثمار کشیدن ملت‌ها، تخریب ذهنیت جامعه نسبت به رهبران قیام‌ها و مبارزانی است که در راه استقلال کشور پایداری کرده‌اند. چنین سیاستی نیز در ایران، بسیار نمود دارد ازجمله کسانی که به تخریب شخصیت وی پرداخته شده، آیت‌الله شیخ فضل‌الله نوری است که در مواجهه با نفوذ استعمار در دوران مشروطه بسیار مبارزه نمود و نماد مقاومت انگاشته می‌شد. مسئله پژوهش حاضر، عمدتاً به نوع ادبیات تاریخ‌نگاری غربی‌ها و جریان همسو با غرب به شیخ فضل‌الله و شیوه مبارزات ایشان در جنبش مشروطه می‌پردازد. یافته‌های تحقیق نمایانگر آن است که هجمه‌های این‌گونه از مورخین نسبت به شیخ فضل‌الله با اتهام به رشوه‌گیری، محافظه‌کاری و استبدادخواهی به دنبال نفی رهبری ایشان در مبارزه با جریان استعمار در تاریخ است. نوشتار حاضر بر آن است تا با روش توصیفی و تحلیلی، بر پایه نگاهی بر منابع نوشته‌شده به‌وسیله این جریان تاریخ‌نگار، به بررسی شخصیت شیخ فضل‌الله در آثار آنها بپردازد.

واژه‌های کلیدی: تاریخ‌نگاری، غرب‌گرایان، شیخ فضل‌الله نوری، مشروطیت.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران

Mowlavi Vardanjani I. Sheikh Fazlollah Noori as Viewed in the Historiography of Those Koving the West and the Western with a View to His Personality. Scientific Quarterly Journal of Islamic Revolution Studies 2019; 16 (57) :81-94

مولوی وردنجانی عیسی. شیخ فضل‌الله نوری در تاریخ‌نگاری غرب‌گرایان و غربیان با نگاهی به شخصیت ایشان. فصلنامه علمی مطالعات انقلاب اسلامی. 1398; 16 (57) :81-94

Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4642