مروری بر امنیت سایبری؛ درس‌هایی برای جمهوری اسلامی ایران
سید مهدی برقعی*
، smb_pardes66@yahoo.com
امروزه این نگرانی برای دولت‌ها ایجاد شده که حملات مبتنی بر فضای مجازی، می‌توانند سرویس‌های ارتباطی، اقتصادی و حیاتی کشورها را مختل نموده و موجب خسارات شدیدگردند. جمهوری اسلامی ایران سال‌هاست که از فضای مجازی در بخش‌های مختلف نظامی و غیر نظامی بهره می‌گیرد. مراکز حساس ملی مانند تأسیسات هسته‌ای و وزارت نفت در سال‌های گذشته هدف حملات سایبری گروه‌ها، افراد و دولت‌ها بوده است. بدین منظور، سعی شده است تا دراین مقاله به این پرسش که چگونه حملات سایبری منجر به تهدیدات امنیتی در نظام جمهوری اسلامی ایران خواهد شد، پرداخته شود و در نهایت راهبردهای مناسب برای امنیت روزافزون فضای سایبری جمهوری اسلامی ایران در برابر حملات سایبری ارائه خواهد شد.
واژه‌های کلیدی: تهدیدات امنیتی، حملات سایبری، راهبرد جمهوری اسلامی ایران
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران

Borqe'I S M. A Review on Cyberspace Security: Lessons for Islamic Republic of Iran. Scientific Quarterly Journal of Islamic Revolution Studies 2014; 11 (38) :85-104

برقعی سید مهدی. مروری بر امنیت سایبری؛ درس‌هایی برای جمهوری اسلامی ایران . فصلنامه علمی مطالعات انقلاب اسلامی. 1393; 11 (38) :85-104