:: دوره 15، شماره 53 - ( 1397 ) ::
جلد 15 شماره 53 صفحات 80-63 برگشت به فهرست نسخه ها
رویکرد سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در قبال خیزش مردمی بحرین
حمید درج* 1، علیرضا سمیعی اصفهانی
1- ، hamid.dorj@gmail.com
چکیده:   (3054 مشاهده)
مردم بحرین به دنبال خیزش‌های عربی در سال 2011، خواستار سرنگونی رژیم آل‌خلیفه شدند. این قیام در جهان عرب نگاه بسیاری از بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی را متوجه خود ساخت. ایران از جمله کشورهایی بود که از همان ابتدا روند تحولات بحرین را دنبال نمود. جمهوری اسلامی به دلیل شاخصه مردم‌سالاری و انقلابی بودنش، همواره الهام‌بخش حرکت‌های مردمی در کشورهای منطقه بوده است، از این‌رو پس از وقوع خیزش‌هایی در بحرین، به شیوه‌ای دیپلماتیک از آنها حمایت نمود و در این راستا هرگونه سرکوب مردم را محکوم کرد. پرسش اصلی نوشتار حاضر این است که جمهوری اسلامی ایران در قبال تحولات بحرین چه رویکردی را در سیاست خارجی خود پیش گرفته است؟ یافته تحقیق، این است که نظام ایران بر پایه گفتمان انقلاب اسلامی با ابتنای بر حفظ استقلال ملت‌ها، در عین مخالفت با هرگونه دخالت و حضور نیروهای خارجی در بحرین در راستای هرچه مطلوب‌تر وضعیت شیعیان این کشور گام بر می‌دارد. در این تحقیق فرضیه پژوهش با بهره‌گیری از نظریه سازه‌انگاری به آزمون گذاشته شود.
واژه‌های کلیدی: ایران، بحرین، بیداری اسلامی، نظریه سازه‌انگاری.
متن کامل [PDF 309 kb]   (1176 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: انقلاب اسلامی (بعد از پیروزی انقلاب اسلامی)


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 53 - ( 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها