:: دوره 15، شماره 52 - ( 1397 ) ::
جلد 15 شماره 52 صفحات 96-75 برگشت به فهرست نسخه ها
تاریخ‌نگاری انقلاب اسلامی؛ ضرورت‌ها و بایستگی‌ها
ابوالفضل اسکندری‌فاروجی ، اصغر منتظرالقائم* 1، علی‌اکبر کجباف ، هادی وکیلی
1- ، montazer5337@yahoo.com
چکیده:   (2719 مشاهده)
انقلاب اسلامی ایران از مهم‌ترین رویدادهای اواخر قرن بیستم در جهان، دگرگونی‌های گسترده‌ای را در حوزه‌های سیاسی و اجتماعی ایران به‌همراه داشته است. تاریخ‌نگاری نیز از این دگرگونی‌ها بی‌نصیب نماند. تاریخ‌نگاری امری مهم، پیچیده و حاصل تعامل آگاهانه ذهن مورخ با واقعه‌ تاریخی است و در هر عصری برخاسته از اندیشه‌ها و گفتمان‌های نسل معاصر خود است که در پرتو آن، دوره‌های تاریخ‌نگاری‌ متفاوتی شکل گرفته‌اند. چنان‌که نمی‌توان پذیرفت تاریخ‌نگاری انقلاب اسلامی در سبک، روش و نگرش، ادامه تاریخ‌نگاری عصر پهلوی باشد. آنچه در تاریخ‌نگاری اهمیت دارد، شناخت روند رخداد تاریخی، نگرش و تفکر مورخ، پیرامون آن است. به این خاطر مورخان در تاریخ‌نگاری انقلاب اسلامی و تحلیل رخدادهای تاریخی ضروری است بر مقدمات و بایسته‌هایی در این امر توجه نمایند تا زمینه‌های شکل‌گیری تاریخ‌نگاری جامع و مستندی را فراهم سازند. در این پژوهش سعی شده است ضمن اشاره به سیر تکوین تاریخ‌نگاری انقلاب اسلامی، با روشی تحلیلی و مسئله‌محور، مهم‌ترین ضرورت‌ها، بایستگی‌ها و آسیب‌های تاریخ‌نگاری نقد و بررسی شود.
واژه‌های کلیدی: انقلاب اسلامی، تاریخ‌نگاری، تاریخ شفاهی، سندپژوهی.
متن کامل [PDF 262 kb]   (1171 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: انقلاب اسلامی (بعد از پیروزی انقلاب اسلامی)


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 52 - ( 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها