:: دوره 14، شماره 51 - ( 1396 ) ::
جلد 14 شماره 51 صفحات 92-71 برگشت به فهرست نسخه ها
رفتارشناسی مشارکت‌کنندگان در راه‌پیمایی روز 13 آبان نمونه موردی؛ راه‌پیمایی 13 آبان 1395، شهر تهران
احمد نادری* 1، ابراهیم شیرعلی2 ، حسین کاشانی‌پور2
1- دانشگاه تهران ، anaderi@ut.ac.ir
2- دانشگاه قم
چکیده:   (2923 مشاهده)
در تاریخچه انقلاب اسلامی، لحظاتی وجود دارد که به‌صورت دال‌های متعدد گفتمان انقلاب درآمده‌اند و انقلاب را می‌توان با آنها فهم و درک کرد. 13 آبان، یکی از مهم‌ترین این لحظات است. این پژوهش با رویکرد کیفی به رفتارشناسی مشارکت‌کنندگان در راهپیمایی 13 آبان 1395 در شهر تهران می‌پردازد. بررسی کارکردهای راهپیمایی 13 آبان از دیدگاه مشارکت‌کنندگان، انگیزه آن‌ها و نیز ویژگی‌های آن‌ها، اهداف اصلی پژوهش را تشکیل می‌دهد. روش پژوهش از نوع کیفی با حجم 31 مشارکت‌کننده است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات و داده‌ها از «تحلیل سیستماتیک» استفاده شده است. یافته‌ها و نتایج نشان می‌دهد؛ راهپیمایی 13 آبان از دیدگاه مشارکت‌کنندگان کارکردهای نمادین (زنده نگه داشتن وقایع 13 آبان)، تربیتی و آموزشی برای نسل جوان، تقویت انسجام و هم‌بستگی اجتماعی دارد و حرکتی در راستای مشروعیت‌بخشی به نظام و روحیه استقلال‌طلبی مردم است. عمل به وظیفه دینی و شرعی، گام برداشتن در مسیر اعتقادات و ارزش‌های فردی و اجتماعی، کمک به بازنمایی و بازتولید اسکتبارستیزی و ظلم‌ستیزی و عمل کردن در راستای منویات رهبری از جمله انگیزه و اهداف مشارکت‌کنندگان است.
واژه‌های کلیدی: 13 آبان، مشارکت سیاسی، استکبارستیزی، جامعه‌پذیری سیاسی، شهر تهران.
متن کامل [PDF 294 kb]   (744 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: انقلاب اسلامی (بعد از پیروزی انقلاب اسلامی)


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 51 - ( 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها