:: دوره 14، شماره 49 - ( 1396 ) ::
جلد 14 شماره 49 صفحات 158-139 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر نظام بین‌الملل مدرن بر الگوی رفتاری بازیگران دینی (با تأکید بر اسلام سیاسی)
مجتبی عبدخدایی*1 ، زهرا بیات
1- ، abdcourse@gmail.com
چکیده:   (3937 مشاهده)
مقاله حاضر در پاسخ به این سؤال که نظام بین‌الملل مدرن و مؤلفه‌های هویتی آن، چه تأثیری بر ظهور الگوهای رفتاری خاص بازیگران دینی داشته است، نتیجه می‌گیرد که روی کار آمدن نظام بین‌الملل مدرن بعد از معاهدات وستفالیا (1648 م) و ایجاد دولت ـ ملت‌های مدرن و سکولار غربی مبتنی بر آموزه‌های مدرنیسم و تقابل آن با انگاره‌های هویت دینی، منجر به بروز الگوی رفتاری تقابلی از سوی بازیگران دینی شده است. در این پژوهش سعی می‌شود با تأکید بر الگوی رفتاری اسلام سیاسی به‌عنوان بازیگری دینی در سطح نظام بین‌الملل به بررسی این تأثیر پرداخته شود. نتایج أخذ شده در این پژوهش حاکی از آن است که برخلاف آنچه انتظار می‌رفت که عناصر مدرنیته موجب از بین رفتن نقش مذهب شوند، موجب تجدید حیات آن شدند و نه تنها تمام تلاششان برای حذف دین از عرصه‌های مختلف به نتیجه نرسید، بلکه در کنار تقویت بازیگران دینی، منجر به بروز الگوی رفتاری تقابلی ازسوی این گروه‌ها به ویژه اسلام‌گرایان شدند. این پژوهش با روش اسنادی به تبیین و تحلیل چرائی این موضوع می‌پردازد.
واژه‌های کلیدی: نظم بین‌الملل مدرن، دولت ـ ملت، سکولاریسم، اسلام سیاسی، حکومت واحد جهانی، سازه‌انگاری.
متن کامل [PDF 304 kb]   (1160 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: انقلاب اسلامی (بعد از پیروزی انقلاب اسلامی)


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 49 - ( 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها