:: دوره 13، شماره 46 - ( 1395 ) ::
جلد 13 شماره 46 صفحات 162-145 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر ساختار سیاسی جدید عراق بر نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی
محمدجواد هراتی* 1، رضا سلیمانی2 ، عبدالواحد عبادی3
1- دانشگاه بوعلی سینا ، mjharaty@yahoo.com
2- دانشگاه پیام نور
3- دانشگاه بوعلی سینا
چکیده:   (4415 مشاهده)

با سقوط صدام در سال 2003 م  و شکل‌گیری ساختار جدید سیاسی در عراق، فرصت‌هایی در اختیار جمهوری اسلامی قرار گرفت تا در میان توده‌های مردم و به‌خصوص شیعیان نفوذ کند و به نفع آرمان‌های انقلاب در مسائل منطقه، به چانه‌زنی بپردازد. با توجه به این وضعیت، مقاله حاضر در تلاش است تا چگونگی تأثیر تحولات جدید عراق بر افزایش قدرت و نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی ایران را تبیین نماید و به این سؤال اساسی پاسخ دهد که ساختار سیاسی جدید عراق، چه تأثیری بر نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران گذاشته است؟ نتیجه پژوهش نشان می‌دهد که با سقوط صدام و ژئوپلیتیکی شدن تشیع، جایگاه جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی به‌ویژه از دیدگاه سیاسی، اجتماعی، رسانه‌ای و فرهنگی در منطقه ارتقا یافته و جمهوری اسلامی توانسته است اثرگذاری و نقش‌آفرینی بهتری نسبت به گذشته داشته باشد.

واژه‌های کلیدی: انقلاب اسلامی، تحولات عراق، جمهوری اسلامی ایران، نفوذ منطقه‌ای، شیعه.
متن کامل [PDF 275 kb]   (1045 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 46 - ( 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها