:: دوره 13، شماره 44 - ( 1395 ) ::
جلد 13 شماره 44 صفحات 124-103 برگشت به فهرست نسخه ها
چارچوبی مفهومی در فهم و تطبیق گسترش ورامرزی انقلاب‌ها
مجید توسلی رکن‌آبادی* 1، سید عباس حسینی داورانی2
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران ، tavasoli@gmail.com
2- دانشگاه تهران
چکیده:   (3504 مشاهده)

از ویژگی‌های انقلاب‌های بزرگ که انقلابیون آن را تضمینی بر جهان‌شمولی انقلاب خود می‌دانند، «گسترش ورامرزی» آن است. این ویژگی انقلاب در ادبیات رایج جامعه‌شناسی سیاسی، تحت عنوان «صدور انقلاب» مفهوم‌سازی شده که در کنار آن، واژگانی چون «بازتاب انقلاب»، «اشاعه انقلاب» و «تأثیر انقلاب» نیز مورد استفاده قرار گرفته است. در میان آثار متعددی که در این حوزه به زبان‌های مختلف منتشر شده است، نمی‌توان یک الگوی جامع برای توصیف و تشریح «پراکنش انقلاب‌ها» را شناسایی کرد. از این‌رو نگارندگان از رهگذر ریشه‌شناسی واژگان این حوزه، در پی ارائه الگویی در فهم و تطبیق گسترش ورامرزی انقلاب‌ها هستند. این مقاله پیرامون این پرسش سازمان‌یافته است که برای گسترش و پراکنش انقلاب‌ها، چه مدلی می‌توان طراحی کرد، تا ضمن مشخص بودن مقدمات، فرایند، اجزا و گونه‌های پراکنش، بتوان چارچوبی برای تطبیق گسترش انقلاب‌ها فراهم کرد.

واژه‌های کلیدی: گسترش انقلاب، صدور انقلاب، بازتاب انقلاب، نفوذ انقلاب، الگوی عمومی، چارچوب تطبیقی.
متن کامل [PDF 438 kb]   (1337 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 44 - ( 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها