:: دوره 7، شماره 23 - ( 1389 ) ::
جلد 7 شماره 23 صفحات 42-9 برگشت به فهرست نسخه ها
موج اسلامی دموکراسی؛ تأثیر انقلاب اسلامی در روند دموکراتیزاسیون کشورهای اسلامی
غلامرضا خواجه‌سروی*
، R_khajehsarvi@yahoo.com
چکیده:   (921 مشاهده)
تنوع کیفی دموکراسیها در عرصه عملی موجب شده است تا نگرش نسبت به‌دموکراسی در مفهوم حداکثری به‌سمت نظریات «تنوع فرهنگی دموکراسیها» حرکت کند. تولد نهادهای دموکراتیک پس از انقلاب اسلامی نیز در قالب این نظریات قابل فهم است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، مردمسالاری دینی به‌عنوان نظریه دموکراتیک انقلاب ایران دنبال شد که در عین اینکه دموکراتیک بود از ویژگی‌های فرهنگی خاصی نیز برخوردار بود. تأثیرات این نظریه علاوه ‌بر ایران به‌تقویت روند اصلاحات دموکراتیک در کشورهای اسلامی منطقه کمک شایانی کرد. قرابت فرهنگی کشورهای اسلامی با ایران، موجی از دموکراسی‌خواهی را در ملت‌های مسلمان ایجاد کرد که ویژگی‌هایی را که هانتینگتون از موج‌های دموکراسی برمی‌شمارد برخوردار بود. ابعاد این فرایند را می‌توان در سه سطح کلان، میانه و خرد، تبیین و مورد بررسی قرار داد.
واژه‌های کلیدی: انقلاب اسلامی، دموکراسی، انتخابات، مشارکت سیاسی، حزب.
متن کامل [PDF 388 kb]   (202 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بررسی و نقد نظریه‌های انقلاب


XML     Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 23 - ( 1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها