:: دوره 17، شماره 61 - ( 1399 ) ::
جلد 17 شماره 61 صفحات 176-155 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی دیدگاه مستشرقین از نقش مدیریت و معماری روحانیت در انقلاب اسلامی ایران
سعید باغستانی*
استادیار گروه علوم سیاسی موسسه امام خمینی (ره) و مدرس گروه معارف اسلامی ، sbaghestani598@gmail.com
چکیده:   (1286 مشاهده)
انقلاب اسلامی ‌ایران، مهم‌ترین انقلابی است که شگفتی اندیشمندان جهان را برانگیخت. زیرا متفکران عالم در متن این حرکت با پدیده‌ای به نام مذهب و نقش‌آفرینی روحانیت، روبه‌رو می‌شوند که از نظر بسیاری از آنها، نماد جُمود و تحجّر شناخته می‌شدند. انقلاب اسلامی پس از گذشت چهار دهه از پیروزی، از جنبه‌های گوناگون مورد مطالعه قرار گرفته است. یکی از مهم‌ترین محورهای مطالعاتی که مستشرقین در این سال‌ها بر روی آن تمرکز کرده‌اند، نقش مدیریت روحانیت در انقلاب اسلامی است. تحقیق حاضر به دنبال این است با استفاده از روش توصیفی ـ تحلیلی، به ارزیابی نظریات مطرح پیرامون این مسئله بپردازد. نتایج علمی این تحقیق، حکایت از این دارد که مستشرقین به علت عدم شناخت صحیح از ماهیت انقلاب اسلامی، رهبری آن و تردید در توان علمی اسلام، نتوانسته‌اند تحلیل درستی از نقش مدیریت روحانیت در انقلاب اسلامی ارائه دهند.
واژه‌های کلیدی: اسلام، روحانیت، انقلاب اسلامی، مدیریت، مستشرقین.
متن کامل [PDF 342 kb]   (328 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بررسی و نقد نظریه‌های انقلاب


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 61 - ( 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها