:: دوره 17، شماره 61 - ( 1399 ) ::
جلد 17 شماره 61 صفحات 236-221 برگشت به فهرست نسخه ها
موانع گسترش انقلاب اسلامی در نیجریه
محمود علیپورگرجی* 1، حدیث قائد رحمتی2
1- استاد‌یار گروه علوم سیاسی دانشگاه آیت الله العظمی بروجردی. (نویسنده مسئول) ، alipour_mg558@yahoo.com
2- دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه آیت‌الله العظمی بروجردی.
چکیده:   (3036 مشاهده)
انقلاب اسلامی ایران به عنوان مبدأ پخش، آموزه‌های جدیدی در اختیار مسلمانان نیجریه قرار داده است؛ به گونه‌ای که جامعه شیعی، مراکز علمی و دینی آن پس از پیروزی انقلاب اسلامی فعال شده است. اما انتشار انقلاب اسلامی و گسترش تشیع با موانع عدیده‌ای روبرو است؛ که در این پژوهش براساس نظریه پخش هاگراستراند مورد مداقه قرار گرفته است. موانع پخش، عواملی هستند که مانع از سرایت یک پدیده از مبدأ پخش به مقصد پخش می‌شوند؛ و مانع صدور انقلاب اسلامی محسوب می‌گردند. این پژوهش، با روش توصیفی ـ تحلیلی به این پرسش پاسخ می‌دهد که انتشار انقلاب اسلامی در نیجریه با چه موانعی روبه‌رو است؟ ایده و فرضیه محوری تحقیق حاضر بر آن است که گروه‌های افراطی نیجریه، ارتش نیجریه، دولت عربستان و بازیگران فرامنطقه‌ای (غرب به ویژه امریکا) از موانع انتشار انقلاب اسلامی در نیجریه محسوب می‌شوند.
واژه‌های کلیدی: نیجریه، پخش، انقلاب، گروه های افراطی، بوکوحرام، عربستان
متن کامل [PDF 341 kb]   (699 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بررسی و نقد نظریه‌های انقلاب


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 61 - ( 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها