:: دوره 16، شماره 59 - ( 1398 ) ::
جلد 16 شماره 59 صفحات 216-195 برگشت به فهرست نسخه ها
نظارت همگانی بر حاکمیت در نهج‌البلاغه و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
فخرعلی مهدی قلی زاده* 1، صدرا علیپور ، رضا میرزایی ، رحیم خاکپور
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه ، f.mahdi.f313@gmail.com
چکیده:   (2910 مشاهده)
 پژوهش حاضر، هدف مطالعه و دستیابی به چگونگی سیستم نظارتی مورد نظر اسلام و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در حوزه نظارت مردم بر حاکمیت با تاکید بر نظام فکری نهج البلاغه و مفاد قانون اساسی را پیگیری می کند این پژوهش با هدف کاربردی و در سطح توصیفی - تحلیلی به روش مطالعه کتابخانه‌ای انجام می گردد. مطالعات نگارنده نشان داد منابع دینی بخصوص نهج البلاغه و همچنین قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نظارت عمومی در نظام سیاسی اسلام را اجتناب ناپذیر دانسته و جایگاه ویژه‌ای برای آن قائل است و آن را برای حفظ نظام از آسیب­ها به  عنوان یک عامل سازنده و بازدارنده ضروری می­دانند. و به این دلیل آشنایی  و عمل مردم و مسئولین به بسترهای نظارت عمومی که معارف و آموزه‌های دینی و اصول قانون اساسی آن را از مصادیق مؤثر نظارت مطرح می‌کند جامعه را از انحرافات و آسیب ها مصون می سازد.
واژه‌های کلیدی: قرآن، نهج‌البلاغه، نظارت عمومی، تکلیف، قانون اساسی.
متن کامل [PDF 67 kb]   (437 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: انقلاب اسلامی (بعد از پیروزی انقلاب اسلامی)


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 59 - ( 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها