:: دوره 16، شماره 58 - ( 1398 ) ::
جلد 16 شماره 58 صفحات 32-7 برگشت به فهرست نسخه ها
نظریۀ شبکه های سیاستی: رهیافتی برای تبیین مشکلات ساختار نهادی سیاست گذاری علم و فنّاوری در جهوری اسلامی ایران
غلامعلی منتظر* 1، اسماعیل کلانتری2 ، سید سپهر قاضی نوری3
1- استاد دانشگاه تربیت مدرس ، montazer@modares.ac.ir
2- دانشجوی دکتری دانشگاه تربیت مدرس
3- استاد دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (3836 مشاهده)
به رغم پیشرفت علم و فنّاوری ایران پس از انقلاب اسلامی؛ نظام علمی و فنّاوری اکنون در ایران با مشکلاتی جدی به ویژه در کارکردِ سیاستگذاری مواجه است. هدف پژوهش، مبتنی بر پارادایم تفسیری و روش فراترکیب، نشان دادنِ این مدعا است که نظریۀ شبکههای سیاستی، رهیافتِ مناسبی برای تبیین مشکلات ساختار نهادی سیاستگذاری علم و فنّاوری در ایران است. یافتههای پژوهش دو مشکل جدی را در این باره نشان میدهد: مشکلات متناظر با نهادهای سیاستگذار و مشکلات متناظر با تعاملات بین آنها. بدین ترتیب نظریۀ شبکههای سیاستی به عنوان نظریهای که بر اهمیت نقش «بازیگرانِ سیاستی» و «تعاملات آنها» تأکید میورزد، میتواند راهکارِ مناسبی برای برونرفت از مشکلات یادشده باشد. بنابراین از یک سو به سیاستگذاران توصیه میشود بیش از پیش به تعاملاتِ نهادهای سیاستگذاری علم و فنّاوری توجه و از سوی دیگر به پژوهشگران توصیه میشود برنامههای پژوهشیِ ویژهای برای حل این مسئله آغاز کنند.
واژه‌های کلیدی: نظریۀ شبکه های سیاستی، سیاست علم و فنّاوری، جمهوری اسلامی ایران، فرا ترکیب.
متن کامل [PDF 518 kb]   (840 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اندیشه سیاسی امام خمینی(ره)


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 58 - ( 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها