:: دوره 16، شماره 56 - ( 1398 ) ::
جلد 16 شماره 56 صفحات 18-7 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر بیداری اسلامی برجایگاه بین المللی جمهوری اسلامی ایران با استفاده از( swot)
حسن تلاشان* 1، مصطفی ملکوتیان2 ، محمد سندگل3
1- مجتمع آموزش عالی شهید محلاتی ، hassantalashan@yahoo.com
2- دانشگاه تهران
3- مجتمع آموزش عالی شهید محلاتی
چکیده:   (2520 مشاهده)
بیداری اسلامی، ریشه در ارتباطات نوین غرب با جهان اسلام دارد؛ اما اینکه ایران به چه میزان از این پدیده اثرپذیرفته است، مبهم باقی مانده؛ چراکه که از سوی محققین، کمتر مورد بررسی قرار گرفته است. سؤال تحقیق این است که ج.ا.ا برای ارتقاء جایگاه بین‌المللی خود، چه راهبردهایی را براساس فرصت‌ها و تهدیدها، قوت‌ها و ضعف‌های بیداری اسلامی می‌تواند اتخاذ نماید؟ هدف این تحقیق نیز شناخت رابطه بین بیداری اسلامی و جایگاه بین‌المللی ج.ا.ا و چگونگی ارتقاء آن بوده است. در این پژوهش، از روش توصیفی ـ تحلیلی استفاده شده و با استفاده از مدل تحقیقی «swot» این رابطه مورد بررسی قرار گرفته است. شرایط، دلالت بر آن دارد که موقعیت ج.ا.ا در وضعیت موجود در نقطه تهاجمی معطوف به فرصت است و در آینده با ارتقاء آن در نقطه تهاجمی معطوف به قدرت قرار خواهد گرفت. نقطه‌ای که ایران را برخوردار از به‌دست‌آوردن ابتکار عمل وسیع در سطح منطقه می‌نماید.
 
واژه‌های کلیدی: بیداری اسلامی، جمهوری اسلامی، انقلاب اسلامی، swot
متن کامل [PDF 216 kb]   (563 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 56 - ( 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها