:: دوره 12، شماره 41 - ( 1394 ) ::
جلد 12 شماره 41 صفحات 68-51 برگشت به فهرست نسخه ها
تبیین شاخص‌های گفتمانی و نمادین گروهک تروریستی جیش‌العدل در تعارض با جمهوری اسلامی ایران
سعید حاجی ناصری* 1
1- دانشگاه تهران ، saeedhajinaseri@yahoo.com
چکیده:   (4442 مشاهده)

سیستان و بلوچستان به عنوان بزرگترین ناحیه اقلیت مذهبی کشور با تراکم بالای قومیتی و وجود ساختار اجتماعی طایفه ـ قبیلگی، همیشه منطقه‌ای مناسب برای شکل‌گیری گفتمان‌های مشروعیت‌بخش خشونت‌بار تلقی می‌گردیده است که این خشونت‌ها یکی از بزرگترین چالش‌های امنیتی جمهوری اسلامی ایران در مرزهای داخلی کشور محسوب می‌گردد. این نگاشته با دیدی توصیفی ـ تحلیلی و استفاده از نظریه تحلیل گفتمان لاکلا و موف، گفتمان مشروعیت‌بخش گروهک تروریستی جیش‌العدل را در سال 1393 مورد بررسی قرار می‌دهد و در این راه با تحلیل بیانیه‌ها و استفاده از منابع دست اول، شاخص‌های نمادین مشروعیت‌بخش این گروه را معرفی کرده تا با هدفی کاربردی، شرایط را برای برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌های هویتی و گفتمانی در جهت ناکام گذاشتن این عناصر مشروعیت‌بخش فرآهم آورد تا گامی در جهت تحکیم مبانی انقلاب در این استان برداشته شود. شیوه گردآوری اطلاعات در این پژوهش استفاده از داده‌های کتابخانه‌ای و بیانیه‌های تروریستی این گروه در سال 1393 می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: تروریسم سیستان و بلوچستان، جیش‌العدل، گفتمان لاکلا و موف، ریشه‌های هویتی ـ سازه‌انگارانه خشونت
متن کامل [PDF 807 kb]   (933 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 41 - ( 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها