:: دوره 12، شماره 43 - ( 1394 ) ::
جلد 12 شماره 43 صفحات 62-47 برگشت به فهرست نسخه ها
جامعه‌پذیری سیاسی در کتاب‌های آموزشی دانش‌آموزان مقطع دبیرستان بعد از انقلاب اسلامی
علی مرشدی‌زاد1 ، زینب جهاندار لاشکی* 2
1- دانشگاه شاهد
2- دانشگاه تهران ، z.jahandar114@gmail.com
چکیده:   (3795 مشاهده)

هدف از این مقاله، بررسی جامعه‌پذیری سیاسی در کتاب‌های آموزشی دانش‌آموزان مقطع دبیرستان بعد از انقلاب اسلامی است. باتوجه به آنکه این مفهوم در چهار کتاب علوم اجتماعی، تاریخ، ادبیات فارسی و معارف اسلامی کاربرد دارد، جامعه آماری در این تحقیق شامل کتاب‌های اشاره شده در مقطع دبیرستان، در سه دهه بعد از انقلاب اسلامی است. روش تحقیق در این پژوهش، تحلیل محتوا و واحد تحلیل مضمون واحد زمینه‌ای است. یافته‌های تحقیق نشان می‌دهد که کتاب‌های دهۀ 60 با 5/39 درصد بیشترین و کتاب‌های دهۀ 70 با 3/27 درصد، کمترین مقدار جامعه‌پذیری سیاسی را به خود اختصاص داده‌اند. همچنین یافته‌ها بر این نکته تأکید دارد که کتاب‌های علوم اجتماعی با 1/59 درصد بیشترین و ادبیات فارسی با 5/4 درصد کمترین میزان جامعه‌پذیری سیاسی را داشته و کتاب‌های تاریخ با 8/26 درصد و معارف اسلامی با 5/9 درصد در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

واژه‌های کلیدی: جامعه‌پذیری، جامعه‌پذیری سیاسی، فرهنگ سیاسی، آموزش و پرورش
متن کامل [PDF 251 kb]   (1104 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: انقلاب اسلامی (بعد از پیروزی انقلاب اسلامی)


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 43 - ( 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها