:: دوره 12، شماره 40 - ( 1394 ) ::
جلد 12 شماره 40 صفحات 184-165 برگشت به فهرست نسخه ها
بیداری اسلامی در بحرین
علی خداوردی*
دانشگاه اصفهان ، ah.khodaverdi@gmail.com
چکیده:   (4466 مشاهده)

سؤال اصلی مقاله این است که آیا قیام مردم بحرین را می‌توان در قالب مفهوم بیداری اسلامی با شاخص‌های اصلی آن، یعنی اسلامی بودن، مردمی بودن و استکبارستیز بودن که از سوی مقام معظم رهبری بیان شده است، تحلیل نمود؟ فرضیه‌ مقاله عبارت از این است که قیام مردم مسلمان بحرین، رویداد و حادثه‌ای یک شبه نبوده که فقط و صرفاً تحت تأثیر انقلاب‌های تونس و مصر به وقوع پیوسته باشد. بلکه فرآیندی تاریخی از بیداری اسلامی بوده که اکنون فرصت مناسبی برای بروز و ظهور پیدا کرده و با مشخصه‌هایی همچون اسلامی، مردمی و استکبار ستیز بودن همچنان به مسیر خود ادامه می‌دهد. بیداری اسلامی در بحرین از یک‌سو ریشه در برخی زمینه‌های داخلی همچون: سیاست‌های اسلام‌ستیزانه رژیم آل‌خلیفه، ظلم و سرکوب سیستماتیک علیه اکثریت جمعیت شیعه این کشور و آپارتاید مذهبی رایج در آن دارد و از سوی دیگر متأثر از یکسری عوامل خارجی همچون تأثیر انقلاب اسلامی ایران بر مردم این کشور و تأثیرپذیری گسترده رژیم آل‌خلیفه از عربستان سعودی و نیز روابط این رژیم با آمریکا و رژیم صهیونیستی است.

واژه‌های کلیدی: بیداری اسلامی، بحرین، شیعیان، آل‌خلیفه، آپارتاید مذهبی
متن کامل [PDF 251 kb]   (1017 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 40 - ( 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها