:: دوره 19، شماره 69 - ( 1401 ) ::
جلد 19 شماره 69 صفحات 82-65 برگشت به فهرست نسخه ها
کاربست تحولات انقلابی 2011 یمن بر اساس نظریه چالمرز جانسون
رحیم پاکزاد* 1، مصطفی رستمی2 ، محمدجواد هراتی3
1- دانشجوی دکتری تاریخ، گرایش تاریخ انقلاب اسلامی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان ، rahimpakzad@gmail.com
2- استادیار گروه معارف اسلامی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
3- استاد تمام گروه معارف اسلامی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان.
چکیده:   (733 مشاهده)
منطقه خاورمیانه پس از به ثمر رسیدن انقلاب 2011 تونس، شاهد انقلاب­ها و اعتراضات گوناگونی بود. کشور یمن یکی از این موارد است که در ادامه انقلاب­های کشورهای اسلامی، تا حدودی پدیده انقلاب را تجربه کرد. یمن به خاطر موقعیت سوق­الجیشی و جمعیت زیاد شیعیان آن، برای جمهوری اسلامی ایران دارای موقعیتی راهبردی است. برای تحلیل و شناخت بیشتر انقلاب یمن، پرداختن به حوادث 2011 آن کشور از منظر نظریات مختلف ضرورت پیدا می­کند. این پژوهش با روش توصیفی-تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه­ای در پی پاسخ به این سوال است که زمینه­ها و عوامل انقلاب 2011 یمن، تا چه میزان بر نظریه چالمرز جانسون قابلیت تطبیق دارند؟ فرضیه اصلی این پژوهش بر این امر استوار است که نظریه چالمرز جانسون تا حدودی می­تواند به شناخت برخی از عوامل انقلابی 2011 یمن کمک کند. یافته­های پژوهش نشان می­دهد که از سه عامل انقلاب از منظر جانسون، تنها دو عامل، عدم تعادل و عوامل شتاب­زا بر تحولات انقلابی یمن قابلیت تطبیق دارند.
 
واژه‌های کلیدی: انقلاب، یمن، بیداری اسلامی، تحول انقلابی، چالمرز جانسون
متن کامل [PDF 274 kb]   (237 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بررسی و نقد نظریه‌های انقلاب


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 19، شماره 69 - ( 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها