:: دوره 18، شماره 64 - ( 1400 ) ::
جلد 18 شماره 64 صفحات 110-89 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی منازعه ایران و عربستان در یمن با رویکرد روانشناختی سیاسی
مجید روحی دهبنه* 1، نادر یعقوبی2
1- استادیار گروه علوم سیاسی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران ، majidroohi@iaurasht.ac.ir
2- دانش‌آموخته کارشناسی ارشد علوم سیاسی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
چکیده:   (997 مشاهده)
ایران و عربستان پس از انقلاب اسلامی تاکنون درگیر رقابت در حوزه‌ منطقه خاورمیانه هستند. این رقابت در یمن شکل منازعه گرفته و به‌ویژه پس از تهاجم عربستان و متحدینش به یمن از سال 2015 افزایش داشته است. منازعه ایران و عربستان در یمن اغلب در چارچوب رویکرد واقع‌گرا و یا سازه‌انگاری بررسی شده و کمتر در قالب‌های دیگر مطالعه شده است. این پژوهش با به‌کارگیری روش توصیفی ـ تحلیلی، به‌دنبال تبیین این پرسش است که منازعه ایران و عربستان در یمن از منظر رویکرد روانشناختی رابرت جرویس چگونه تحلیل می‌گردد؟ با توجه به اینکه رفتار کشورها براساس باورهای آنها انتظام می‌یابد؛ یافته‌های تحقیق نشان می‌دهد برداشت و سوءبرداشت حکام عربستان نسبت به افزایش نفوذ و قدرت منطقه‌ای ایران و همچنین تمایل حکام این کشور در باور و تصویر قبلی از ایران که با اطلاعات جدید از قدرت ایران درک و پردازش می‌شود، آنها را درگیر یک معمای امنیت ساخته و از این منظر موجب تشدید منارعه میان دو کشور در بحران یمن شده است.
واژه‌های کلیدی: ایران، عربستان، یمن، رابرت جرویس، خاورمیانه.
متن کامل [PDF 341 kb]   (276 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بررسی و نقد نظریه‌های انقلاب


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 64 - ( 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها