:: دوره 17، شماره 63 - ( 1399 ) ::
جلد 17 شماره 63 صفحات 74-55 برگشت به فهرست نسخه ها
تحلیل ساختار اجتماعی حاکم بر حوزۀ خلیج‌فارس با تأکید بر روابط ایران و عربستان
محسن نصراصفهانی*
استادیار گروه معارف، دانشگاه پیام نور، ایران. ، nasresfahani@pnu.ac.ir
چکیده:   (2580 مشاهده)
منطقه خلیج فارس در نگاه اول برای هر مخاطبی چنین به نظر می‌آید که به دلیل همجواری و منطقه‌گرایی، طبیعتاً دارای یکپارچگی و همگرایی می‌باشد. اما با تأمل بیشتر در مواضع کشورهای این منطقه، قضیۀ عکس تصور اولیه استنباط می‌گردد. این مقاله درصدد است ساختار اجتماعی حاکم بر این منطقه و عوامل مؤثر دخیل در آن را تحلیل و بررسی نماید. از این‌رو مسئله اصلی پژوهش، تحلیل عوامل مؤثر و قوام‌بخش در برساختگی ساختار اجتماعی حاکم بر حوزه خلیج فارس است. پژوهش حاضر با رویکردی سازه‌انگارانه به تحلیل عناصر و عوامل تأثیرگذار بر این ساختار اجتماعی می‌پردازد. یافته‌های تحقیق گویای آن است که کنش‌گران با ساختارهای اجتماعی متفاوت و تصورات متغایر از یکدیگر، نوعی احساس تهدید از طرف مقابل را برای خود احساس می‌کنند و امنیت هستی‌شناسی و مادی و توسعه خود را از سوی دیگری در خطر می‌بینند و این امر منجر به برخی رفتارهای پیش‌دستانه به‌ویژه توسط کشورهای جنوبی خلیج‌فارس علیه کشورهای شمالی آن می‌شود.
واژه‌های کلیدی: خلیج‌فارس، ساختار اجتماعی، ایران، عربستان، سازه انگاری.
متن کامل [PDF 337 kb]   (305 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بررسی و نقد نظریه‌های انقلاب


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 63 - ( 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها