:: دوره 9، شماره 29 - ( 1391 ) ::
جلد 9 شماره 29 صفحات 188-161 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی انقلاب اسلامی ایران براساس رابطه ساختار ـ کارگزار در تئوری‌های روابط بین‌الملل
محمدعلی بصیری* 1، مختار شیخ‌حسینی
1- ، basiri360@yahoo.com
چکیده:   (1922 مشاهده)
در شرایطی که دو ایدئولوژی مارکسیسم و سرمایه‌داری دوش به دوش هم برای تسری در مناطق مختلف جغرافیایی در تلاش بودند، انقلاب اسلامی در ایران بر پایه ایدئولوژی اسلامی، نظامی سیاسی را شکل داد و بازیگر جدیدی با معیارهای جدید براساس اسلام به عنوان یک کارگزار جدید در ساختار نظام بین‌الملل مطرح گردید. ضرورت‌های ایدئولوژی اسلامی چالش‌هایی را در نحوه ارتباط این کارگزار جدید با ساختارهای موجود درسطح بین‌الملل به وجود آورد. سؤال این پژوهش چگونگی ارتباط ساختار نظام بین‌الملل و کارگزار جدید است. فرضیه پژوهش این است که تقابل ساختار و کارگزار جدید مبنای ایدئولوژیکی دارد. برای بررسی نوع ارتباط ساختار وکارگزار در سطح بین‌الملل با تکیه بر تئوری‌هایی مانند مکتب انگلیسی، سازه‌انگاری، نوواقع‌گرایی و پارادایم برخورد با نظام سلطه، به نوع این رابطه می پردازیم.
واژه‌های کلیدی: انقلاب اسلامی، ساختار ـ کارگزار، ایدئولوژی و روابط بین‌الملل.
متن کامل [PDF 329 kb]   (425 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اندیشه سیاسی امام خمینی(ره)


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 29 - ( 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها