:: دوره 11، شماره 36 - ( 1393 ) ::
جلد 11 شماره 36 صفحات 202-183 برگشت به فهرست نسخه ها
انقلاب بحرین، بیداری اسلامی و علل ناکامی آن
مسعود رضائی* 1، شهاب جهانیان
1- ، msd.rezaei@yahoo.com
چکیده:   (2017 مشاهده)
هدف اصلی این مقاله تجزیه و تحلیل روند انقلاب در کشور بحرین است. در این زمینه با ارائه یک نمای کلی، به وضعیت فعلی در داخل بحرین پس از انقلاب 14 فوریه 2011 و جمع‌آوری برخی شواهد دلایل ناکامی این انقلاب پرداخته می‌شود و این پرسش را مطرح می‌کند که چرا بیداری اسلامی در بحرین هنوز به برکناری نظام حاکم نینجامیده است؟ در پاسخ، ضمن بررسی ابعاد بیداری اسلامی و نگاهی تطبیقی به تحولات اخیر، بر این نکته تأکید می‌شود که مجموعه اقدامات و حمایت‌های منطقه‌ای به حکومت آل‌خلیفه از جانب کشورهای عربستان و از طرف دیگر اهمیت ژئوپلتیک بحرین برای ایالات متحده، انقلاب مردم بحرین کم‌رنگ و مظلوم جلوه داده شده است. از همین‌رو به نظر می‌رسد اهمیت کشور کوچک بحرین از جمله استراتژیک بودن جایگاه این کشور به دلیل همسایگی با مناطق نفت خیز شرق عربستان و قرار گرفتن در مسیر انتقال نفت از خلیج فارس، بر دامنه ناکامی انقلاب در این کشور افزوده است. انقلاب بحرین هم‌اکنون در یک وضعیت گذار به سر می‌برد که با تعریف یک دوره بی‌ثباتی و پیش‌بینی محدود قابل فهم بوده؛ چراکه مسیر و جهت‌گیری روند این انقلاب عمیق اجتماعی هنوز نامشخص است.
واژه‌های کلیدی: بحرین، بیداری اسلامی، موقعیت ژئوپلیتیک، عربستان، ایالات متحده آمریکا.
متن کامل [PDF 281 kb]   (496 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: انقلاب اسلامی (بعد از پیروزی انقلاب اسلامی)


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 36 - ( 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها