:: دوره 11، شماره 39 - ( 1393 ) ::
جلد 11 شماره 39 صفحات 118-101 برگشت به فهرست نسخه ها
راهبرد امنیتی سیاست خارجی آمریکا؛ تقابل ماهیتی با استراتژی تنش‌زدایی جمهوری اسلامی ایران (با تأکید بر موضوع هسته‌ای)
محمد ابوالفتحی* 1، علیرضا آزادی
1- ، dr.mabolfathi@yahoo.com
چکیده:   (2832 مشاهده)
سیاستمداران ایالات متحده آمریکا، جهانِ پس از جنگ سرد را عرصه‌ای مناسب برای تحقق طرح ثبات هژمونیک، با محوریت آمریکا یافته‌اند. این مسئله زمینه‌های ایجاد مداخله‌گرایی فزاینده آمریکا در نقاط مختلف جهان را فراهم می‌سازد. در این مقاله تلاش می‌شود به این پرسش پاسخ داده شود که راهبرد امنیتی و هژمون‌طلب در سیاست خارجی آمریکا، سبب اتخاذ چه نوع دیپلماسی در مورد مسئله هسته‌ای ایران شده است؟ پاسخ موقت به این سؤال آن است که هسته‌ای شدن ج.ا.ایران به معنای تحول در توازن قوا در منطقه استراتژیک خاورمیانه محسوب می‌شود که نتیجه آن، محدودیت آزادی عمل ایالات متحده است. بر این اساس، آمریکا بر مبنای آینده‌نگری استراتژیک و محدود‌سازی گام به گام، به اتخاذ دیپلماسی تنش علیه ج.ا.ایران اقدام نموده است. چنین فرآیندی زمینه‌های عدم موفقیت استراتژی تنش‌زدایی از جانب ایران را فراهم می‌سازد.
واژه‌های کلیدی: قدرت هژمون، مداخله‌گرایی، انقلاب اسلامی، تقابل‌گرایی، دیپلماسی تنش.
متن کامل [PDF 242 kb]   (569 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 39 - ( 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها